|
|
|
Azok meg is indultak vele, s amint vitték, egyikük egyszer csak megbotlott egy cserjeágban. A koporsó megbillent a vállukon, s attól a rázkódástól Hófehérke szájából kifordult a mérges almadarab; mert amikor a gyümölcsbe belekóstolt, túl nagyot harapott, és a falat megakadt a torkán. Szeme felpattant; felemelte a koporsó üvegfedelét, felkönyökölt a selyempárnán, és csodálkozva fel |
2021-05-29 19:45:30 |
|
|
|
|
szeletekre vágjuk. Egy láboskában megpirítjuk a cukrot, és ebbe egyenként megforgatjuk az almaszeleteket. A tortát szeletekre vágjuk. Minden szelet közepére teszünk egy karamellizált almadarabot, és mézzel leöntve kínáljuk.
sütési hőfok: 190fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 17 cm
http://www.nosalty.hu/recept/mezes-turo |
2017-12-12 10:39:05 |
|
|
|
|
Azok meg is indultak vele, s amint vitték, egyikük egyszer csak megbotlott egy cserjeágban. A koporsó megbillent a vállukon, s attól a rázkódástól Hófehérke szájából kifordult a mérges almadarab; mert amikor a gyümölcsbe belekóstolt, túl nagyot harapott, és a falat megakadt a torkán. Szeme felpattant; felemelte a koporsó üvegfedelét, felkönyökölt a selyempárnán, és csodálkozva fel |
2017-05-14 07:55:40 |
|
|
|
|
kockákra vágjuk, 3 dl vízben, forrás után kis lángra véve, 10-15 percig főzzük, majd a főzőlével együtt az almához adjuk.
Odatesszük főni a gyümölcsöket és addig főzzük, míg az almadarabok elkezdenek szétfőni (almája válogatja, én Golden-ből készítettem, ő kb 30-40 perc után kezdte ezt a mutatványt.) Jól megkevergetjük, megkóstoljuk, és ha ízlésünk úgy diktálja teszünk mé |
2017-03-07 07:22:05 |
|
|
|
|
Azok meg is indultak vele, s amint vitték, egyikük egyszer csak megbotlott egy cserjeágban. A koporsó megbillent a vállukon, s attól a rázkódástól Hófehérke szájából kifordult a mérges almadarab; mert amikor a gyümölcsbe belekóstolt, túl nagyot harapott, és a falat megakadt a torkán. Szeme felpattant; felemelte a koporsó üvegfedelét, felkönyökölt a selyempárnán, és csodálkozva fel |
2015-04-21 11:18:16 |
|
|
|
|
forgatjuk. Bőséges forró zsírban vagy olajban, hasonló módon, mint amikor fánkot sütünk, evőkanálnyi adagokat teszünk az almás-tésztás masszából, úgy, hogy minden egyes kanálba kerüljön 1 almadarab. Mindkét oldalát kisütjük. Porcukorral tálaljuk.
|
2015-01-09 15:14:46 |
|
|
|
|
kell hozzá nagyságtól függően.
Közben egy tálban alaposan összedolgozzuk a cukrot, a tojásokat, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A tejszínes tojáskeveréket egyenletesen az almadarabok tetejére és közé öntjük.
190 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a tortát, és kihűlni hagyjuk. Langyosan kivesszük a formából, és megszór |
2014-03-25 19:17:11 |
|
|
|
|
rajta hagyom. A csirkét kiveszem a sütőből, és kiemelem a jénaibol. A sütőt lejjebb tekerem 180 fokra. A lilahagymát felkarikázom, darabjaira szedem, a jénai aljába szórom. Erre jönnek az almadarabok és a gesztenye. Visszafektetem a csirkéket, megszórom fűszervaj darabkákkal, majd a szalonnával betakargatom. Én több fűszert már nem teszek rá, de lehet esetleg még egy kis zsályával |
2013-12-09 23:51:44 |
|
|
|
|
Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Ötször nyolc centis darabokra vágom, és még negyedóráig hagyom pihenni. Közben az almákat meghámozom, kicsumázom, és negyedekbe vágom. Egy-egy almadarabot megkenek kevés sárgabaracklekvárral, majd a tésztadarabra teszem. Úgy csomagolom be az almát, hogy ne látsszék ki a tésztából egy darabkája sem. Két végét benyomkodom és felcsavar |
2013-09-24 19:54:00 |
|
|
|
|
Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Ötször nyolc centis darabokra vágom, és még negyedóráig hagyom pihenni. Közben az almákat meghámozom, kicsumázom, és negyedekbe vágom. Egy-egy almadarabot megkenek kevés sárgabaracklekvárral, majd a tésztadarabra teszem. Úgy csomagolom be az almát, hogy ne látsszék ki a tésztából egy darabkája sem. Két végét benyomkodom és felcsavar |
2012-08-07 12:20:57 |
|
|
|
|
Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Ötször nyolc centis darabokra vágom, és még negyedóráig hagyom pihenni. Közben az almákat meghámozom, kicsumázom, és negyedekbe vágom. Egy-egy almadarabot megkenek kevés sárgabaracklekvárral, majd a tésztadarabra teszem. Úgy csomagolom be az almát, hogy ne látsszék ki a tésztából egy darabkája sem. Két végét benyomkodom és felcsavar |
2012-08-06 15:43:18 |
|
|
|
|
dkg túró
5-6 kanál kristály cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 kanál tejföl
2 kanál búzadara
1 tojás
1 citrom reszelt héja
almadarabok
Elkészítés:
Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, tojás sárgáját, olvasztott vajat kelesztő tálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős |
2012-06-08 06:35:53 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Borbás Marcsitól, koporsó megbillent, rázkódástól Hófehérke, mérges almadarab, gyümölcsbe belekóstolt, falat megakadt, koporsó üvegfedelét, láboskában megpirítjuk, tortát szeletekre, karamellizált almadarabot, főzőlével együtt, almához adjuk, almadarabok elkezdenek, almás-tésztás masszából, tálban alaposan, reszelt citromhéjat, tejszínes tojáskeveréket, almadarabok tetejére, csirkét kiveszem, sütőt lejjebb, lilahagymát felkarikázom, jénai aljába, szalonnával betakargatom, almákat meghámozom, tésztadarabra teszem, összedolgozzuk, |
|
|
|