Belépés
menusgabor: Mesetár - mesék, amikről lemaradtál
Azok meg is indultak vele, s amint vitték, egyikük egyszer csak megbotlott egy cserjeágban. A koporsó megbillent a vállukon, s attól a rázkódástól Hófehérke szájából kifordult a mérges almadarab; mert amikor a gyümölcsbe belekóstolt, túl nagyot harapott, és a falat megakadt a torkán. Szeme felpattant; felemelte a koporsó üvegfedelét, felkönyökölt a selyempárnán, és csodálkozva fel
2021-05-29 19:45:30
bkisseva: Mézes túrótorta
szeletekre vágjuk. Egy láboskában megpirítjuk a cukrot, és ebbe egyenként megforgatjuk az almaszeleteket. A tortát szeletekre vágjuk. Minden szelet közepére teszünk egy karamellizált almadarabot, és mézzel leöntve kínáljuk.

sütési hőfok: 190fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 17 cm

http://www.nosalty.hu/recept/mezes-turo
2017-12-12 10:39:05
kkm: Hófehérke
Azok meg is indultak vele, s amint vitték, egyikük egyszer csak megbotlott egy cserjeágban. A koporsó megbillent a vállukon, s attól a rázkódástól Hófehérke szájából kifordult a mérges almadarab; mert amikor a gyümölcsbe belekóstolt, túl nagyot harapott, és a falat megakadt a torkán. Szeme felpattant; felemelte a koporsó üvegfedelét, felkönyökölt a selyempárnán, és csodálkozva fel
2017-05-14 07:55:40
bkisseva: Citrom és narancs íz(ű lekvár) almából
kockákra vágjuk, 3 dl vízben, forrás után kis lángra véve, 10-15 percig főzzük, majd a főzőlével együtt az almához adjuk.
Odatesszük főni a gyümölcsöket és addig főzzük, míg az almadarabok elkezdenek szétfőni (almája válogatja, én Golden-ből készítettem, ő kb 30-40 perc után kezdte ezt a mutatványt.) Jól megkevergetjük, megkóstoljuk, és ha ízlésünk úgy diktálja teszünk mé
2017-03-07 07:22:05
klementinagidro: Hófehérke
Azok meg is indultak vele, s amint vitték, egyikük egyszer csak megbotlott egy cserjeágban. A koporsó megbillent a vállukon, s attól a rázkódástól Hófehérke szájából kifordult a mérges almadarab; mert amikor a gyümölcsbe belekóstolt, túl nagyot harapott, és a falat megakadt a torkán. Szeme felpattant; felemelte a koporsó üvegfedelét, felkönyökölt a selyempárnán, és csodálkozva fel
2015-04-21 11:18:16
bkisseva: Almás-piskótás desszert Borbás Marcsitól
forgatjuk. Bőséges forró zsírban vagy olajban, hasonló módon, mint amikor fánkot sütünk, evőkanálnyi adagokat teszünk az almás-tésztás masszából, úgy, hogy minden egyes kanálba kerüljön 1 almadarab. Mindkét oldalát kisütjük. Porcukorral tálaljuk.

2015-01-09 15:14:46
taltos1: Elzászi almatorta II.
kell hozzá nagyságtól függően.

Közben egy tálban alaposan összedolgozzuk a cukrot, a tojásokat, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A tejszínes tojáskeveréket egyenletesen az almadarabok tetejére és közé öntjük.

190 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a tortát, és kihűlni hagyjuk. Langyosan kivesszük a formából, és megszór
2014-03-25 19:17:11
taltos1: Almás-gesztenyés csirkemell baconnel
rajta hagyom. A csirkét kiveszem a sütőből, és kiemelem a jénaibol. A sütőt lejjebb tekerem 180 fokra. A lilahagymát felkarikázom, darabjaira szedem, a jénai aljába szórom. Erre jönnek az almadarabok és a gesztenye. Visszafektetem a csirkéket, megszórom fűszervaj darabkákkal, majd a szalonnával betakargatom. Én több fűszert már nem teszek rá, de lehet esetleg még egy kis zsályával
2013-12-09 23:51:44
janoselek: almás receptek
Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Ötször nyolc centis darabokra vágom, és még negyedóráig hagyom pihenni. Közben az almákat meghámozom, kicsumázom, és negyedekbe vágom. Egy-egy almadarabot megkenek kevés sárgabaracklekvárral, majd a tésztadarabra teszem. Úgy csomagolom be az almát, hogy ne látsszék ki a tésztából egy darabkája sem. Két végét benyomkodom és felcsavar
2013-09-24 19:54:00
suzymama: Sok-sok almás
Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Ötször nyolc centis darabokra vágom, és még negyedóráig hagyom pihenni. Közben az almákat meghámozom, kicsumázom, és negyedekbe vágom. Egy-egy almadarabot megkenek kevés sárgabaracklekvárral, majd a tésztadarabra teszem. Úgy csomagolom be az almát, hogy ne látsszék ki a tésztából egy darabkája sem. Két végét benyomkodom és felcsavar
2012-08-07 12:20:57
faciendum: almás receptek
Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom. Ötször nyolc centis darabokra vágom, és még negyedóráig hagyom pihenni. Közben az almákat meghámozom, kicsumázom, és negyedekbe vágom. Egy-egy almadarabot megkenek kevés sárgabaracklekvárral, majd a tésztadarabra teszem. Úgy csomagolom be az almát, hogy ne látsszék ki a tésztából egy darabkája sem. Két végét benyomkodom és felcsavar
2012-08-06 15:43:18
horvathnemagdi: Almás-Túrós batyu
dkg túró
5-6 kanál kristály cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 kanál tejföl
2 kanál búzadara
1 tojás
1 citrom reszelt héja
almadarabok

Elkészítés:
Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, tojás sárgáját, olvasztott vajat kelesztő tálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős
2012-06-08 06:35:53
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Borbás Marcsitól, koporsó megbillent, rázkódástól Hófehérke, mérges almadarab, gyümölcsbe belekóstolt, falat megakadt, koporsó üvegfedelét, láboskában megpirítjuk, tortát szeletekre, karamellizált almadarabot, főzőlével együtt, almához adjuk, almadarabok elkezdenek, almás-tésztás masszából, tálban alaposan, reszelt citromhéjat, tejszínes tojáskeveréket, almadarabok tetejére, csirkét kiveszem, sütőt lejjebb, lilahagymát felkarikázom, jénai aljába, szalonnával betakargatom, almákat meghámozom, tésztadarabra teszem, összedolgozzuk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.